DETTE ER IKKE OSS

Bestillingsverk for Den Nationale Scene, urpremiere 26. januar 2022

REGI: ANNIKA SILKEBERG

SKUESPILLERE: RENY GAASSAND FOLGERØ, EIRIK DEL BARCO SOLEGLAD, EMILIA ROOSMANN, THOMAS BIPIN OLSEN

Monica Isakstuens nye stykke gyver løs på hjemmet som et elektrisk minefelt mellom trygghet og tyranni. Det handler om sorg og tap, om rollene våre gjennom livet, om relasjonene og konstellasjonene vi er en del av, og som er oss, men fortsatt ikke. I «Dette er ikke oss» følger vi en familie gjennom et dramatisk døgn der skillet mellom kjærlighet og avsky, sorg og ekstase viskes ut. Hva som er mareritt og virkelighet er ikke alltid åpenbart.

Dramatiker Monica Isakstuen har uttalt at hun liker å pirke i «det stygge» i mennesket, og denne pirkingen gjør hun på en slik måte at tekstene blir gjenkjennelige for mange. De siste par årene har hun slått seg opp som en av de nye norske dramatikerne det knyttes store forventninger til, både nasjonalt og internasjonalt. Isakstuen er også forfatter, og for romanen Vær snill med dyrene (2016), mottok hun Brageprisen. Hennes seneste roman, Mine venner (2021), skal bli til både film og teater.

Det er husregissør Annika Silkeberg som har regi på bestillingsverket «Dette er ikke oss». Med seg har hun teamet som også sto bak «Et dukkehjem» på DNS i våren 2021.

Urpremiere i Teaterkjelleren 26. januar.

Arbeidet med teksten er støttet av Dramatikkens hus, Fritt Ord og Bergesenstiftelsen.

terning-6-sort

«Et gnistrende drama»
«de fire på scenen portretterer sine figurer overbevisende»

BERGENSAVISEN

terning-5-sort

«slitsom og brutal. Og veldig god.»

«Isakstuen viser glimrende hvordan sorg kan være splittende, gjøre en hatsk, hektisk og full av angst.»

BERGENS TIDENE

like-sort

«Monica Isakstuens nyskrevne stykke, underlagt et samstemt kunstnerisk ensemble, skaper en god og urovekkende, eller urovekkende god, teateropplevelse»

NORSK SHAKESPEARE TIDSSKRIFT

Av: Monica Isakstuen
Regissør: Annika Silkeberg | Scenograf, lys-, kostyme-, og maskedesigner: Jenny André | Originalmusikk og projeksjoner: Fredrik Arsæus Nauckhoff | Dramaturg: Idun Vik

Inspisient: Kirsti Rosseland | Rekvisitør: Sissel Hamre, Cathrine Hopstock | Maskør: Tonje Mari Ingvaldsen | Kostymeansvarlig: Elin Marie Aasland Haraldsø | Lydtekniker: Tor Endre Kalvnes | Lysmester: Rune Kjelby | Sufflør: Birte Valkyrje Rolland.

Reny Gaassand Folgerø

Reny Gaassand Folgerø

Eirik del Barco Soleglad

Eirik del Barco Soleglad

Emilia Roosmann

Emilia Roosmann

Thomas Bipin Olsen

Thomas Bipin Olsen