Mine venner

Romanen ble lansert 19.2. Filmrettigheter er solgt til Pia Tjelta og Tuva Novotny, 2. opplag ble trykket i midten av mars, boken er solgt til Danmark (Turbine). Intervju i A-magasinet, Bokmagasinet, gjest i Kulturstripa, gjest i Krisemøter, mange kjempefine anmeldelser her.

Les mer om boka hos Gyldendal

Anmelderne mener:

terningkast5_logo_logo

«Det koker når Monica Isakstuen retter skytset mot kontrollerende og intimiderende venninneforhold, i sin nye, grensesprengende roman.»
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

terningkast5_logo_logo

«Mine venner av Monica Isakstuen er inntagende og ugjestmild på samme tid. Litteratur under voldsom vannføring, rett og slett. Lest gjennom musikkens briller er dette poetisk punk. Rått og rett fram.»
Christen Hvam, Fredriksstad Blad

«Mine venner er en renskåren, klartenkt tekst med et usedvanlig lekent og krystallklart formspråk. I løpet av romanens 270 sider er det ikke et eneste punktum. Linjene er korte. Setningsoppbyggingen er melodisk og poetisk. Kontrasten er stor til ubehøvlede innholdet. Her formidles alt fra grafiske voldsfantasier til syrlige anklager om at man ikke tar nok hensyn til andres følelser. Bebreidelsene fremføres i en språkdrakt full av bannskap og andre tabuord. Effekten er at leseren opplever en sjokkartet fryd over at romanfigurene går over streken. På glimrende vis illustrerer Isakstuen spennet mellom sosialt akseptert oppførsel og ukultiverte instinkter.»

Ingrid Åbergsjord, Aftenposten 

«I en oppdatert minneboktekst kunne det stått: TRE ORD I KROKEN, LES DENNE BOKEN!»
Janneken Øverland, Klassekampen

«Monica Isakstuen viser fram sin språklige briljans i denne nye romanen. Hun er nådeløs i sine karakteristikker og i sin utforskning av vennskapets natur. En natur som forfatteren vrir og vrenger gjennom 268 sider. Vanskelig å betrakte et vennskap med uhildet blikk etter denne skuddsalven av en roman.»
Turid Larsen, Dagsavisen

«Isakstuen er dyktig når hun ­beskriver det særegne i denne tosomheten, som er annerledes enn den som oppstår i romantiske parforhold.»
Ingeborg Misje Bergem, Vårt Land

«Monica Isakstuen mestrer et bredt repertoar når hun løfter vennskapets mangslungne vesen opp som studieobjekt – og som uhyre. […] Isakstuen er en dyktig stilist, og for denne leseren er dramaformen inntagende, med sine elegante og smarte overganger, i kombinasjon med de frie passasjene hvor vennskapet med venninnen tråles og bruddet dem imellom gjenoppleves i skiftende versjoner, fra svart og umulig til mer håpefullt.»
Elise Winterthun, Morgenbladet

«For 50 år sidan ville denne romanen blitt sett på som eit svik mot kvinnesolidariteten. For 100 år sidan ville han vore komplett uforståeleg. I dag er han høgst relevant.»
Marta Norheim, NRK

«Isakstuens roman er en sterk temperert tekst som alle som reflekterer over vennskapets mange sider bør ta seg tid til å lese. Den er ganske avansert i komposisjon og handlingsgang, men svært rik og mangetydig i refleksjonsnivå. Språket er konkret, nært og til tider så treffende at det gjør vondt. Både i kropp og sjel.»
Jan-Erik Østlie, Fri Fagbevelse