De små jentene

Monica Isakstuens nye roman, De små jentene, er i salg fra 3. august.

Joda, for utenforstående ser det idyllisk ut

en hvitmalt liten hytte, delvis skjult 

bak noen klynger med 

vindherja furutrær 

Noen rører på seg der inne, de ferierende våkner. Snart er sommermorgenen i gang, den fylles av lengsler og behov, men også av regler og nedarvede formaninger. Kjærlighet og forakt side om side. Gjør sånn, ikke sånn, snakk slik, ikke på den måten, hvordan er det du oppfører deg. Bebreidelsene truer med å ta over dagen.

Men så åpner det seg, i forestillingen eller i livet, og noe kan endelig skje. 

Bare for å ha det unna først som sist: De små jentene er en skikkelig god bok, en klok, morsom og rørende historie om morskap, sorg og lengsel etter nærhet. Ikke minst er den raffinert fortalt, og forbausende balansert til å bæres av en jeg-forteller. (Maria Olerud, Morgenbladet)

Les mer om De små jentene hos Gyldendal