Ny scenetekst klar for oppføring

Skuespillet SE PÅ MEG NÅR JEG SNAKKER TIL DEG er solgt for oppføring og urpremiere høsten 2019. Teksten er utviklet med støtte fra Dramatikkens Hus og presenteres slik av Nordiska Teaterförlag: Et post dramatisk værk om forholdet mellem kvinde og mand, forælder og barn, offer og gerningsmand. Værket er delt op i to dele, der undersøger relationen mellem mor og søn, far og datter. Hvor vanskeligt kan det egentlig være at være en god forælder – at forme et andet menneske? Kan man overhovedet være sikker på, at man styrer sit barn i den retning, man ønsker? Hvordan vil man reagere, hvis ens barn udsætter andre for overgreb – eller selv bliver udsat for det? Hvad er det for magtstrukturer, vi ubevidst reproducerer i vores børn?

Les videre

Rekruttstipend fra Dramatikkens hus

IMG_9794Dramatikkens hus har for første gang delt ut seks rekruttstipend. Jeg er en av de heldige som skal få oppfølging og jobbe tett med dramaturg Mari Moen. Hennes begrunnelse her:

Mari Moen om Monica Isakstuen:

– Isakstuens tekster har et stort nærvær. Prosatekstene hennes rommer også det sceniske og romlige. Det finnes et sterkt og berørende NU i det Monica skriver. Noe veldig sant, rått og ransakende som virkelig treffer en leser, en tilhører, en publikummer, fordi det demaskerende som litterært grep er så sterkt tilstede, kanskje.

Les mer om tildelingen her. 

 

Les videre

Brageprisen skjønnlitteratur 2016

23. november 2016 ble Brageprisen i fire kategorier pluss én hederspris delt ut, på Dansens Hus i Oslo. «Vær snill med dyrene» vant i kategorien skjønnlitteratur. Stort! Mer om tildelingen og alle nominerte her. Forlaget mitt lagde et banner i sakens anledning, det lagrer jeg her, for evig tid.

1479993979723

Les videre

Urpremiere vel overstått

img_8455

Om igjen er en monolog basert på romanen min med samme navn. Skuespiller Ester Marie Grenersen gjorde en glimrende innsats under premieren på Nonstop-festivalen i går. Regi: Victoria Meirik, Dramaturg: Mari Moen, Scenograf: Katja Frederiksen, Musikk: Jakub Kudlac

Les videre